Varfëria energjitike ne BeratTryezë e rrumbullakët për krimin mjedisor Fuqizimi i shoqërisë civile në vendimmarrjeFushatë promocionale në kuadër të projektit “Youngsters awareness on Environment Crime”“Trajnim mbi rritjen e kapaciteteve të Uniformave Blu në Urën Vajgurore, Berat”Seminar 18 tetorNënshkruhet Memorandum bashkëpunimiSeminar sensibilizues në ambjentet e AdZM – BeratAktivitet sensibilizues në pellgun Berat- Bogovëmbi denoncimin e krimeve Puna e vigjilincës në Berat mbi mbetjet spitaloreNë mbështetje të zonave problematikeTryeza e rrumbullakëtKrimi MjedisorRisite e Zonave te Mbrojtura ne Berat, ne bashkepunim me Natyra 2000 dhe Administrate e Zonave te Mbrojtura ne Berat (AdZM-Berat)Risite e Zonave te Mbrojtura ne Berat, ne bashkepunim me Natyra 2000 dhe Administrate e Zonave te Mbrojtura ne Berat (AdZM-Berat)
 • Varfëria energjitike ne Berat

  Pas një pune nëntë mujore, në kuadër të projektit “Së bashku-Një sy për mjedisin”, pjesë e programit SENI...

 • Tryezë e rrumbullakët për krimin mjedisor

  add description...

 • Fuqizimi i shoqërisë civile në vendimmarrje

  add description...

 • Fushatë promocionale në kuadër të projektit

  add description...

 • “Youngsters awareness on Environment Crime”

  add description...

 • “Trajnim mbi rritjen e kapaciteteve të Uniformave Blu në Urën Vajgurore, Berat”

  add description...

 • Seminar 18 tetor

  Në qytetin e Beratit, më datë 18/10/2016, në sallën e mbledhjeve të Drejtorisë së Policisë Rajonale të Qarkut ...

 • Nënshkruhet Memorandum bashkëpunimi

  add description...

 • Seminar sensibilizues në ambjentet e AdZM – Berat

  add description...

 • Aktivitet sensibilizues në pellgun Berat- Bogovëmbi denoncimin e krimeve

  add description...

 • Puna e vigjilincës në Berat mbi mbetjet spitalore

  Për të ndërgjegjësuar edhe opinionin publik me çfarë ndodh organizuam dy aktivitete në vazhdim të njëri tjetrit...

 • Në mbështetje të zonave problematike

  Në muajin shtator, u vazhdua me seminarin në zonën e Orizajt, pranë venddepozitimit të mbetjeve urbane. Ky seminar ...

 • Tryeza e rrumbullakët

  Vigjilenca mjedisore është një mjet shumë i fuqishëm në duar të shoqërisë civile dhe qytetarëve, por ajo nuk ...

 • Krimi Mjedisor

  add description...

 • Risite e Zonave te Mbrojtura ne Berat, ne bashkepunim me Natyra 2000 dhe Administrate e Zonave te Mbrojtura ne Berat (AdZM-Berat)

  Nisi ne Berat, projekti me I ri qe zbatohet nga organizata: "Per Mireqenie Sociale dhe Mjedisore" , me titull "Biomonume...

 • Risite e Zonave te Mbrojtura ne Berat, ne bashkepunim me Natyra 2000 dhe Administrate e Zonave te Mbrojtura ne Berat (AdZM-Berat)

  Nisi ne Berat, projekti me I ri qe zbatohet nga organizata: "Per Mireqenie Sociale dhe Mjedisore" , me titull "Biomonume...

Per Mireqenie Sociale dhe Mjedisore

Ndryshimet klimaterike, hollimi i shtresës së Ozonit, pakësimi iburimeve të paripërtëritshme, ulja e sipërfqes së gjelbër anembanë globit, zvogëlimi i resuerseve natyrore, rritja e resurseve të kapitalit (traktorët plehërat kimikë etj), orintimi i bizneseve drejt agorsistemeve konvencionalë, janë plot shembuj që ilustrojnë njeriun në ditën e sotme. Njeriu evoloi brenda ekosistemit, që ka qenë dhe është baza e natyrës.

 
Risitë e Zonave të Mbrojtura në Berat, në bashkëpunim me Natyra 2000 dhe Administratën e Zonave të Mbrojtura në Berat (AdZM-Berat)
Risitë e Zonave të Mbrojtura në Berat, në bashkëpunim me Natyra 2000 dhe Administratën e Zonave të Mbrojtura në Berat (AdZM-Berat)

Nisi në Berat, projekti më I ri që zbatohet nga organizata: “Për Mirëqënie Sociale dhe Mjedisore” , me titull “Biomonumentetet – vlerat e padiskutueshme të Parkut Kombëtar Tomorrit” i mbështetur financiarisht nga Bashkimi Evropian, projekti NATURA 2000.
Ky projekt vjen pas trajnimeve që janë bërë nga Natura 2000 për të shkruar projekte nga administrata dhe përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile, që më pas kanë konkluduar në lidhje kontratash.
Sipas këtij projekti organizata në bashkëpunim me specialist të AdZM- Berat do të nxjerrin në pah vlerat e florës dhe faunës së Parkut Kombëtar të Tomorrit- sidomos të specieve të rrezikuara, ashtu sikurse edhe do të skicojnë një “Udhëzues xhepi” që do të udhëzoj vizitorët për bimë aromatike, medicinale që përbëjnë vlerat për komunitetin e zonës. Në bashkëpunim me botanistë, të rinj e të reja, gra të zonës, biznese etj, do të realizohet një Draft – Plan ruajtjeje për zonën e përzgjedhur e do të implentohen dy shtigje për ecje në natyrë, tashmë të rrahura edhe nga turistë të shumta.
I gjithë qellimi I këtij projekti është vendosja e një marrëdhënie përfituese në vlera ekonomike të banorëve që jetojnë cdo ditë në këto zona të mbrojtura, që kanë vlera natyrore të padiskutueshme.
Për organizatën
“Për Mirëqënie Sociale dhe Mjedisore”
Zj Erjola Azizolli                                                                                    

Takim me komunitetin, Roshnik, Berat
Diskutime nga Takimet në Roshnik, Berat

Varfëria energjitike në Berat
Varfëria energjitike në Berat

Pas një pune nëntë mujore, në kuadër të projektit “Së bashku-Një sy për mjedisin”, pjesë e programit SENIOR-REC Shqipëri, i financuar nga Ambasada Suedeze, organizata “Për Mirëqënie Sociale dhe Mjedisore”Berat, sjell gjetjet e saj të përcjella nga publiku, e i prezanton ato.

Mjedisi sot, Janar

Mjedisi sot, JanarMireqenie foto

“E ARDHMJA DREJT ENERGJISË SË PASTËR”
“E ARDHMJA DREJT ENERGJISË SË PASTËR”

Përgjatë dy muajve Tetor-Nëntor 2017, në kuadër të projektit “Një sy për Mjedisin” organizata “Për Mirëqënie Sociale dhe Mjedisore” përfshiu në një ndërgjegjësim masiv mbi çështjet që lidhen me Energjinë e të ardhmen e saj, katër shkolla të mesme të qytetit të Beratit: Stiliano Bandillin, Kristo Isak (dy shkolla profesionale), Babë Dudë Karbunara, Kristaq Capon-  shkolla të mesme të përgjithshme.

Këto aktivitete u  përcollën në kuad Read More »

Konferencë për shtyp
Konferencë për shtyp

Konferencë për shtyp
“Për programe të zhvillimit të qëndrueshëm në fushatën e zgjedhjeve të përgjithshme 2017!”
Qëndrim i organizatave mjedisore pas njohjes me mesazhet elektorale të partive politike në zgjedhjet e përgjithshme 2017 Read More »